ANP

De 3FM-dj's van Serious Request hebben de komende uren een bijzondere gast op bezoek: premier Mark Rutte is vannacht de slaapgast in het Glazen Huis in Breda. "Mijn naam is Mark Rutte, en ik ben van de regering. En ik ben de slaapgast van vannacht", zei hij bij binnenkomst.

De komst van Rutte was een verrassing voor dj's Domien Verschuuren en Frank van der Lende, die zich een paar minuten voor de deurbel ging nog hardop afvroegen wie de gast zou worden. 

Mark Rutte blijft een nachtje slapen bij Serious Request

"Wij wisten echt van niets. We wisten alleen: er blijft iemand slapen en ruim even je slaapkamertje op, want er zou hoog bezoek komen. We hebben gespeculeerd: zou het Gordon zijn? Zou het Willem-Alexander zijn? Maar het is nog veel mooier: het is Mark Rutte", zei Domien.

Rutte heeft wel een missie vannacht, zei hij: "We gaan wel een beetje kijken of we de mensen kunnen leegkloppen." Hij blijft de hele nacht. "Ik heb me erop ingesteld dat ik er tot 07.50 uur morgenochtend ben."

Bij de actie van 3FM is iedere nacht een bekende Nederlander aanwezig om de dj's wakker te houden.

Nagellakactie

Serious Request kwam gisteren ook in het nieuws met de nagellakactie van de 6-jarige Tijn, die doodziek is. Tijn hoopte met de actie 100 euro op te halen voor mensen met een longontsteking. De actie is een groot succes: vanochtend vroeg ging de teller al over de 1 miljoen euro. In de loop van de dag is daar ruim een half miljoen euro bijgekomen.

Nagellakactie al goed voor meer dan 1 miljoen

STER reclame