Twijfels bij Ter Mors: gaat nog niet zoals ik zou willen

Ter Mors: afwachten wat mijn lichaam aankan

De feestdagen zien er dit jaar voor Jorien ter Mors heel anders uit. De olympisch- en wereldkampioen is net hersteld van een flinke griep en het is nog maar de vraag of ze fit genoeg is voor de KPN NK afstanden, die van 28 tot en met 30 december in Thialf worden gehouden.

De 27-jarige Ter Mors staat hoe dan ook aan de start. "Ik haal het wel, maar hoe fit ik ben is nog de vraag. Het gaat nog niet zoals ik zou willen", erkent de Twentse schaatsster. Sinds de wereldbeker in Astana, begin december, sukkelt Ter Mors met haar fitheid.

"Ik heb waarschijnlijk in Astana een darminfectie opgelopen. Het ging redelijk goed, maar heb daarna ook een griep te pakken gehad. Ik ben wel twaalf dagen uit de running geweest."

Jorien ter Mors ANP

Ik zie het niet als een NK. Een plaatsingswedstrijd voor de EK en WK. Zo zou ik het noemen

Jorien ter Mors

Ter Mors snapt het belang van de NK afstanden. "Ik zie het niet als een NK. Een plaatsingswedstrijd voor de EK en WK. Zo zou ik het noemen." Hoewel Ter Mors weinig heeft kunnen trainen de laatste tijd, is het vertrouwen wel aanwezig.

"Ik weet van mezelf dat ik hard kan schaatsen. Technisch zit het wel goed. Maar het is afwachten wat mijn lichaam aankan. Ik wil me voor de EK sprint plaatsen en voor alle afstanden op de WK afstanden."

Ter Mors komt in actie op de 500, 1.000 en 1.500 meter. De beste drie rijders over het klassement 500 en 1.000 meter plaatsen zich voor de EK sprint in Heerenveen.