Zo'n vijftig demonstranten hebben vanmiddag bij de Egyptische ambassade in Den Haag gedemonstreerd tegen het regime van president Mubarak. De meeste van hen waren Egyptenaren die in Nederland wonen.

De betogers stonden achter dranghekken, aan de overkant van het ambassadegebouw aan de Haagse Badhuisweg. Onder de betogers waren veel jongeren. Veel van hen zeiden te demonstreren uit solidariteit met de betogers in Egypte. Op pamfletten en spandoeken stond onder meer "Enough Mubarak" en "Stop killing" en de betogers eisten vrije verkiezingen.

Bij de ambassade was veel politie aanwezig. Voor het ambassadegebouw probeerde zich woensdag nog een man van Egyptische afkomst in brand te steken. Dat kon toen door de politie worden voorkomen.

Bang

In Nederland wonen zo'n 20.000 Egyptenaren. Veel van hen zijn bang dat het misgaat in Egypte, dat er door de protesten en het geweld van leger en politie veel doden gaan vallen.

"Ik maak me echt zorgen dat het slechter wordt. Ik ben ook bang voor mijn familie en vrienden. Wij zitten hier en kunnen niet zoveel doen," zegt een bezoeker van grillroom Ramses in Soesterberg.

Een ander denkt daar anders over: "Ik denk dat ik naar Egypte ga. Het lijkt mij heel interessant om mee te maken."

STER reclame