Max Verstappen is gekozen tot Sportman van het Jaar 2016
NOS SportAangepast

Max Verstappen gekozen tot Sportman van het Jaar

Max Verstappen is Sportman van het Jaar 2016. De Formule 1-coureur was niet aanwezig op het NOS | NOC*NSF Sportgala in Amsterdam, maar bedankte iedereen via een videoboodschap voor het stemmen.

"Ik ben zeer vereerd met deze prijs", aldus Verstappen. "Het was een heel mooi seizoen, de overwinning in Barcelona zal me altijd bijblijven. Ook omdat ik een paar weken daarvoor Johan Cruijff nog mocht ontmoeten. Ik ben heel blij dat ik hem heb leren kennen."

Oud-coureur Jan Lammers ontving namens Verstappen de Jaap Eden-trofee. Als iemand dit jaar voor opschudding in de Formule 1 heeft gezorgd, dan is het Verstappen wel. De pas 19-jarige coureur oogstte bewondering met zijn gedurfde racestijl, fraaie inhaalmanoeuvres en assertieve houding op en naast het circuit.

In mei werd Verstappen eerste Nederlander ooit die een grand prix op zijn naam schreef. Bovendien was hij de jongste winnaar ooit. Het Wilhelmus klonk in Barcelona.

Genomineerden

In de verkiezing hield hij zeiler Dorian van Rijsselberghe, zwemmer Ferry Weertman, wielrenner Tom Dumoulin en schaatser Sven Kramer achter zich.

Sportgala 2016: genomineerden Sportman van het Jaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl