Sanne Wevers op de rode loper voor aanvang van het NOS | NOC*NSF Sportgala
NOS SportAangepast

Sanne Wevers is Sportvrouw van het Jaar

Sanne Wevers is op het NOS | NOC*NSF Sportgala verkozen tot Sportvrouw van het Jaar. De 25-jarige turnster kreeg in Amsterdam de Jaap Eden-trofee uitgereikt door tv-presentator Matthijs van Nieuwkerk.

Nooit eerder won een Nederlandse turnster een individuele medaille op de Olympische Spelen, maar in Rio de Janeiro werd geschiedenis geschreven. Wevers bracht heel Nederland in vervoering met haar gouden oefening op balk. "Fenomenaal, historisch en ongekend", klonk het emotionele televisiecommentaar van Hans van Zetten.

Grote glimlach

"Wauw! Dit is echt fantastisch", vertelde Wevers in haar bedankwoordje. "In Rio de Janeiro heb ik mijn droom waar kunnen maken. Ik wil vooral mijn trainer en vader Vincent bedanken, ik ben heel blij dat ik met jou de mooiste route uit mijn leven heb kunnen bewandelen."

Wevers kreeg achter het podium een glimlach van oor tot oor toen ze hoorde dat haar vader had gezegd dat hij zijn zojuist gewonnen Jaap Eden in zou willen leveren als Sanne daarmee zou worden verkozen tot Sportvrouw van het Jaar.

Nominaties

Wielrenster Anna van der Breggen, zwemster Sharon van Rouwendaal, zeilster Marit Bouwmeester, baanwielrenster Elis Ligtlee en atlete Dafne Schippers.

Sportgala 2016: genomineerden Sportvrouw van het Jaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl