Het huis in Stein waar drie kinderen koolmonoxidevergiftiging opliepen
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Koolmonoxidevergiftiging kinderen door barbecue in ijskoud huis

In Stein hebben drie kinderen koolmonoxidevergiftiging opgelopen, nadat ze in een koud huis een barbecue hadden aangestoken voor wat warmte.

De kinderen hadden het koud. Gas en elektriciteit waren afgesloten in de woning omdat daar niet voor was betaald. De kinderen waren alleen thuis. De vader, die afkomstig is uit Angola, reageerde geschrokken.

Vader over koolmonoxidevergiftiging kinderen door barbecue

Ziekenhuis

Door de damp raakte één van de kinderen bewusteloos. Ook de twee anderen kregen last van de koolmonoxide, maar zij konden nog hulp van omwonenden inroepen, vertelt een woordvoerder van de brandweer aan 1Limburg.

Het bewusteloze kind werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, daarna ook de twee anderen. Hoe het nu met ze gaat, kan de brandweer niet zeggen. Het gaat om kinderen van tussen de 6 en 14 jaar. De precieze leeftijden zijn niet bekend.

Ouders

De ouders waren op het moment dat het gebeurde aan het werk. Ze werden ingelicht en kwamen, hevig geschrokken, snel naar huis, zegt de brandweerwoordvoerder.

Woningcorporatie Maaskant Wonen bevestigt dat de bewoners schulden hebben, waardoor de energie was afgesloten.

De familie wordt opgevangen bij kennissen. De gemeente heeft tijdelijke huisvesting voor het gezin achter de hand en is in overleg met het energiebedrijf over de betalingsachterstand. Mogelijk is die ontstaan door een communicatieprobleem, laat een woordvoerder weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl