PvdA-Kamerlid Vos in debat met minister Kamp ANP

PvdA-Kamerlid Jan Vos gaat nieuwe uitdaging zoeken

tijd van publicatie Aangepast

PvdA-Kamerlid Jan Vos keert na de verkiezingen niet terug in de Tweede Kamer. Hij maakte dat bekend nadat de PvdA-Kamerleden vanmorgen te horen kregen hoe de kandidatenlijst eruit ziet. Die PvdA-lijst voor de verkiezingen in maart wordt donderdag openbaar gemaakt. 

Vos kwam in 2012 voor de PvdA in de Tweede Kamer. Hij is woordvoerder klimaat, milieu en energie en heeft bijvoorbeeld de gaswinning en aardbevingen in Groningen en de sluiting van kolencentrales in zijn portefeuille. 

Hij zegt dat hij "iedere minuut van iedere dag" heeft genoten van het privilege om Kamerlid te zijn. Hij vond het een "fantastische periode" waarin Nederland volgens hem de omschakeling heeft gemaakt van "fossiele, klimaatvervuilende naar schone energie". 

Diederik Samsom 

Die omschakeling is wat hem betreft vooral te danken aan Diederik Samsom, die twee weken geleden de lijsttrekkersverkiezingen verloor van Lodewijk Asscher. Samsom, die vorige week afscheid nam van de Tweede Kamer, heeft volgens hem een rol vervuld "die niet overschat kan worden". "Ik voelde mij zeer verbonden met zijn politieke doelen."

Vos zegt dat hij voor de zomer al had besloten om te stoppen, maar dat Samsom hem had overgehaald om te blijven. Hij zegt dat hij lid blijft van de Partij van de Arbeid en zich de komende maanden zal inzetten voor een goede verkiezingsuitslag. "Maar daarna ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging." 

STER Reclame