Buurtbewoners vinden metaaldeeltjes in de tuin
In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Bewoners Wijk aan Zee boos op Tata Steel vanwege metaaldeeltjes

Bewoners uit Wijk aan Zee hebben last van metaaldeeltjes. Geregeld daalt er een laag van de kleine korrels neer in hun tuin of op hun auto. De mensen denken dat de nabijgelegen hoogovens van Tata Steel verantwoordelijk zijn voor de uitstoot van de deeltjes.

Het bedrijf helpt volgens de buurtbewoners nauwelijks bij het opruimen van de metaaldeeltjes. Tata Steel biedt aan om de auto te laten wassen, maar een bewoner klaagt tegen de regionale omroep NH dat hij dan de hele dag zijn auto kwijt is. Zomaar het metaal wegwassen is geen optie: dan krijg je krassen op de lak van de auto.

Belachelijk

Daarnaast moeten bewoners zelf bij het bedrijf melden dat ze hun auto of tuin schoon willen laten maken. Ze mogen geen melding doen voor de hele buurt. "Dat vind ik echt belachelijk", zegt een andere bewoner. "Als ze zoiets weten vind ik dat ze alles moeten schoonmaken. Het blijft overal neerdwarrelen."

Ze hoopt dat er snel een oplossing komt. "Ik heb een kleintje van anderhalf, die stopt alles in zijn mond. Daar maak ik me zorgen om."

Tata laat via een woordvoerder weten dat ze het incident betreuren en dat er een onderzoek is ingesteld. Ze benadrukken dat ze de schoonmaakkosten vergoeden aan mensen uit Wijk aan Zee die zich bij het bedrijf melden.

Overlast in Wijk aan Zee door metaaldeeltjes Tata Steel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl