NOS VoetbalAangepast

NOS-voetbalcommentatoren: Jørgensen top, Siem flop

Het is winterstop in de eredivisie. Tijd voor de voetbalcommentatoren van de NOS om hun favorieten van de eerste seizoenshelft te kiezen. Feyenoord-aanvaller Nicolai Jørgensen staat op één.

In zeventien wedstrijden kwam de Deense aankoop tot twaalf doelpunten en zes assists. "Hij is de spits waar Feyenoord jaren op heeft gewacht", zegt 'woordvoerder' Jeroen Grueter. "Jørgensen is topscorer van de eredivisie, balvast en zorgt naast zijn goals ook voor assists. Echt de revelatie van de eredivisie."

Stijn Schaars, Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi en Bart Ramselaar maken de top-5 compleet. Geen Kasper Dolberg? Grueter: "Hij heeft flitsen van enorme klasse laten zien en je kan hem het talent van de eerste seizoenshelft noemen, maar bij Ajax is Hakim Ziyech veel bepalender geweest. Ze gingen pas beter spelen toen hij erbij kwam."

De doelpunten van Jørgensen dit seizoen

Grootste flop vinden de NOS-commentatoren Siem de Jong, die gehuurd wordt van Newcastle United maar pas een week geleden zijn eerste goal voor PSV maakte.

"Tot aan zijn toevallige goal van vorige week en zijn treffer tegen Ajax heeft De Jong op geen enkele wijze laten zien een versterking te zijn voor PSV. Hij was niet fit genoeg en kwam ook al geblesseerd binnen. Maar goed, hij eindigt het jaar wel mooi", aldus Grueter.

Peter Bosz werd gekozen tot de (voorlopig) beste trainer dit eredivisieseizoen. "Hij heeft zich uitstekend geweerd in het krachtenveld bij Ajax met alle spelers die hij moest passeren (Anwar El Ghazi, Riechedly Bazoer, Nemanja Gudelj). Hij is stoïcijns doorgegaan en dat heeft Ajax geen windeieren gelegd."

Als beste scheidsrechter kwam Björn Kuipers uit de bus. Op naar de tweede seizoenhelft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl