NOS SportAangepast

Tenniskampioen Van de Zandschulp, waar kom je vandaan?

In juni 2017 wil Botic van de Zandschulp bij de beste 250 tennissers van de wereld horen. Wie? Van de Zandschulp, de 21-jarige kersverse Nederlands kampioen tennis. Tot gisteren nog een grote onbekende.

Afgelopen half jaar werkte Van de Zandschulp zich op van de 1.175ste plaats op de wereldranglijst tot de 404de plaats. Hij opereert op het derde niveau van het internationale tennis: bij futuretoernooien. Daar won hij er de afgelopen maanden maar liefst drie van.

"Het was een intense wedstrijd vandaag. Ik ben dit natuurlijk niet gewend, om tegen dit soort jongens te spelen. Ik vond het al mooi dat ik mee kon doen aan dit toernooi", zei de geboren Wageninger na zijn overwinning op Robin Haase in de NK-finale.

Verbazing bij Haase

Haase, de nummer 59 van de wereld, verbaasde zich over het constant hoge niveau van zijn tegenstander. "Dat vond ik heel knap. Hij maakte weinig fouten en ik was verbaasd over zijn snelheid."

Haase: credits voor Botic, maar ik had moeten winnen

Aan de andere kant wist Haase ook wel wat hij kon verwachten. "Hij is in vorm en heeft veel gewonnen de laatste tijd. Dat vertrouwen neemt hij mee."

Ook Van de Zandschulp zelf was een beetje verbaasd over zijn niveau. "Dat ik drie sets lang zo constant speelde, dat smaakt zeker naar meer. Eind juni wil ik bij de beste 250 van de wereld staan. Dat is een mooi doel."

Bij tennisclub Amstelpark werkt hij hard aan dat doel. Zijn dromen gaan nog verder. "De top-100 van de wereld is het mooiste wat er is, samen met de grandslamtoernooien. Ik hoop dat ooit mee te maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl