Een vrouw uit Corpus Christi slaat drinkwater in
NOS NieuwsAangepast

Inwoners Corpus Christi mogen weer douchen, koken en kraanwater drinken

De inwoners van de Amerikaanse stad Corpus Christi mogen weer kraanwater drinken. Vier dagen lang mochten ze alleen maar water uit flesjes drinken, omdat een fabriek chemicaliën had gelekt in de drinkwatervoorziening. Het kraanwater mocht die vier dagen ook niet gebruikt worden om te douchen of te koken.

De burgemeester van de stad in Texas maakte vandaag bekend dat de maatregelen worden opgeheven. Het is onbekend of het water überhaupt schadelijk was, maar de stad wilde het zekere voor het onzekere nemen, zei de burgemeester.

Chemicaliën

Door onoplettendheid van een medewerker van een asfaltcentrale kwam er afgelopen woensdag 11 tot 90 liter aan chemicaliën in het drinkwater terecht. Het spul kan in onverdunde vorm ernstige brandwonden en oogschade veroorzaken. De komende dagen zal het water nog een paar keer worden getest. Geprobeerd zal worden om de schade op de medewerker te verhalen.

Honderdduizenden inwoners van de stad kochten woensdag en donderdag massaal flessen water, waardoor er lange rijen in supermarkten ontstonden.

Texanen slaan massaal drinkwater in

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl