NOS VoetbalAangepast

Siem de Jong had fluitconcerten wel verwacht

Uitgerekend Siem de Jong snoepte Ajax een punt af bij zijn rentree in de Arena (1-1). De PSV'er kreeg diverse fluitconcerten om zijn oren van het publiek van zijn oude club, maar dat had hij wel verwacht.

Siem de Jong had fluitconcerten wel verwacht

"Ik begrijp de gemengde reacties wel, die had ik ook wel verwacht. Ik ben vooral blij dat ik belangrijk kan zijn voor PSV. Maar mijn jaren bij Ajax zal ik nooit vergeten", aldus de man die in Amsterdam vier landstitels vierde.

Cocu snapt zijn spelers niet

Tien minuten voor tijd scoorde De Jong in een fase waarin PSV flink zijn tanden liet zien. Pas na de 1-0 voor Ajax (vlak na rust) namen de Eindhovenaren het initiatief. Trainer Phillip Cocu had dat veel eerder willen zien.

"Waarom ze dat niet deden? Dat heb ik ze ook gevraagd in de rust, maar dat wisten ze niet", laat hij weten. "We konden nog geen vijf ballen naar elkaar toe spelen."

Cocu: in 2017 uit ander vaatje gaan tappen

Toch kreeg PSV een paar goede kansen, maar het is een bekend verhaal dit seizoen: die werden niet benut. "Het is goed dat het winterstop is", zegt Cocu. "Dan kunnen we straks fris beginnen en uit een ander vaatje gaan tappen."

Luuk de Jong zoekt een manier

PSV staat acht punten achter op koploper Feyenoord en drie op Ajax. Luuk de Jong wanhoopt nog niet. "Het is weleens gekker geweest. Kampioen worden kan nog, daar moeten we ook in geloven. We moeten een manier zoeken om wedstrijden te winnen."

Luuk de Jong: het is weleens gekker geweest

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl