ANP
NOS NieuwsAangepast

GroenLinks-Kamerlid Grashoff groenste politicus van 2016

Tweede Kamerlid Rik Grashoff van GroenLinks is door Natuurmonumenten uitgeroepen tot Groenste Politicus 2016. Dit werd bekendgemaakt in het VARA-programma Vroege Vogels op NPO Radio 1. De jury noemt Grashoff een "groene straatvechter" die successen heeft geboekt voor weidevogels, landschapsbescherming en verduurzaming van de landbouw.

Directeur van Natuurmonumenten Marc van den Tweel zegt dat Grashoff een politicus is die "zich realiseert dat natuur in Nederland zich niet beperkt tot natuurgebieden."

In een reactie zegt Grashoff dat hij blij is met zijn verkiezing, maar dat er nog veel moet gebeuren. "Natuur is een verwaarloosd onderdeel. Ik vind dat het te weinig aandacht krijgt in de politiek."

Marianne Thieme

Grashoff was een van de zes genomineerden voor de titel. Andere kanshebbers waren Gerben-Jan Meindert Gerbrandy (D66), Eric Smaling (SP), Henk Leenders (PvdA), Fatma Koşer Kaya (D66) en Michiel Rijsberman (D66).

De verkiezing is dit jaar voor de negende keer georganiseerd. Vorig jaar werd Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren verkozen tot groenste politicus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl