Michael van Gerwen
NOS SportAangepast

Van Gerwen simpel naar tweede ronde WK

Darter Michael van Gerwen is het WK (PDC) in Londen sterk begonnen met een 3-0 zege op de Finse qualifier Kim Viljanen. De Brabander gunde zijn tegenstander maar één leg.

Dat Van Gerwen zin had om het karwei snel af te maken blijkt wel uit het feit dat Viljanen in de hele wedstrijd maar drie keer in de positie kwam om een leg uit te gooien. Van Gerwen kwakkelde een beetje om de laatste leg uit te gooien, maar besliste het duel met een dubbel-10 finish.

Qualifier laat Van de Pas zweten

Benito van de Pas trof eerder op de dag in zijn eersterondepartij Tengku Shah en won met 3-1. De Maleisiër had zich net als Viljanen via de voorronde in het toernooi geknokt en toonde zich een waardig tegenstander in 'Ally Pally'.

Shah kreeg vier pijlen om de eerste set naar zich toe te trekken, maar uiteindelijk won de Tilburger die met 3-2. De tweede set ging met 3-1 ook naar de Nederlander.

Een set later kreeg Van de Pas zelfs een pijl voor de wedstrijd, maar de Maleisiër gaf zich niet gewonnen en pakte de set met 3-2.

In de vierde set ging het snel en had Van de Pas weinig te duchten van zijn tegenstander. Met dubbel-18 tekende hij voor de 3-0 setstand en besliste daarmee de wedstrijd.

Webster verrast Bunting

De als zestiende geplaatste Engelsman Stephen Bunting ging in de eerste ronde verrassend onderuit. Landgenoot Darren Webster won uiteindelijk met 3-2. Bunting stond in de beslissende vijfde set nog wel met 2-0 voor, maar wist de partij niet uit te gooien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl