Fran Sol juicht na zijn eerste goal tegen sc Heerenveen

Verrassende thuiszege Willem II op Heerenveen

Willem II heeft thuis een verrassende zege geboekt op sc Heerenveen. De Tilburgers wonnen met 2-1 van de Friezen, die desondanks vierde blijven op de ranglijst.

In de alleraardigste eerste helft kwam Willem II na een kwartier op 1-0 via Fran Sol. De Spanjaard, die dit seizoen al drie keer met het hoofd gescoord had, kopte de bal uit een hoekschop in het dak van het doel.

Binnen tien minuten kwam Heerenveen langszij, toen na een uitstekende aanval op rechts Arber Zenelli de bal voorgaf en Freek Heerkens de bal in eigen doel werkte. Dat eigen doelpunt was de eerste tegentreffer van de Tilburgers in vijf duels. Heerkens nam kort daarna bijna revanche met een kopbal op de buitenkant van de paal.

Weer Sol

De Tilburgers hielden het tempo na rust hoog en de 2-1 voorsprong was beslist verdiend. Weer was het Sol die scoorde (zijn zevende treffer), met een intikkertje dit keer, bij de tweede paal, na een voorzet van Thom Haye. Erik Falkenburg was dicht bij de 3-1 met een kopbal die rakelings naast ging.

Van een echt Fries slotoffensief was geen sprake en dus was het wachten op een bevlieging van sterspeler Sam Larsson: die bleef echter uit.