NOS NieuwsAangepast

SNS wil honderden banen schrappen

SNS Bank schrapt de komende vier jaar honderden banen. Het moederbedrijf van onder meer SNS en ASN Bank kondigde eerder aan dat er de komende jaren ongeveer 100 miljoen euro moet worden bespaard. In voorstellen wordt nu gesproken over het schrappen van 800 tot 900 banen.

"Het gaat om een kader, het is niet in beton gegoten", zegt een woordvoerder van de bank. De komende tijd moeten de plannen nog verder worden uitgewerkt.

SNS Bank is in handen van de staat. Bij het bedrijf werken 3400 mensen. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren geen grote reorganisaties doorgevoerd, in tegenstelling tot andere grote Nederlandse banken.

Automatiseren

"Dit zijn aanpassingen die alle banken doormaken", zei minister Dijsselbloem van Financiën. Hij wijst erop dat SNS Bank vooral diensten aan consumenten levert. "Met name dat type werk is voor een groot deel te automatiseren. Dan heb je minder mensen nodig."

De afgelopen jaren zijn er tienduizenden banen in de financiële sector geschrapt en veel bedrijven voeren nog reorganisaties door.

Vakbond FNV vraagt zich af of er een einde komt aan de vele reorganisaties bij financiële instellingen. De bond pleit voor een gezamenlijke aanpak van werkgevers en werknemers om het tij te keren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl