Valtteri Bottas
NOS SportAangepast

Finse coureur Bottas mag van Williams naar Mercedes

Het Formule 1-team van Mercedes heeft nog altijd geen opvolger gevonden voor Nico Rosberg, die na het behalen van de wereldtitel onverwacht zijn racepensioen aankondigde. Valtteri Bottas lijkt de beste papieren te hebben.

De 27-jarige Fin staat onder contract bij Williams, maar het Britse team is bereid zijn coureur af te staan aan Mercedes. "Maar alleen als we er een ervaren en geloofwaardig alternatief voor terug kunnen krijgen. Iemand van het kaliber Felipe Massa", zegt teambaas Claire Williams tegen BBC Sport.

Wij hebben altijd geweten dat Valtteri een van de grootste talenten in de Formule 1 is.

Williams- teambaas Claire Williams

Massa maakte in september bekend dat hij bij Williams bezig was aan zijn laatste seizoen als Formule 1-coureur. Van een doorstart van de 35-jarige Braziliaan is geen enkele sprake.

Mercedes en Williams zijn nauw met elkaar verbonden. Mercedes-baas Toto Wolff is een van de managers van Bottas en Williams rijdt met motoren van Mercedes. Er is iedereen dus veel aan gelegen om de relaties goed te houden.

Groot talent

Bottas wordt gezien als een van de talentvolste coureurs in de Formule 1. Hij won nog nooit een race (reed ook nooit voor een topteam), maar stond al wel negen keer op het podium.

Valtteri Bottas in zijn Williams

Williams: "Ik vind het fantastisch dat Mercedes graag Valtteri wil hebben. Wij hebben altijd geweten dat hij een van de grootste talenten in de Formule 1 is en we zijn er trots op dat de wereldkampioen bij de constructeurs dit erkent."

Mercedes liet gisteren weten niet voor 3 januari 2017 bekend te maken wie Rosberg opvolgt en de nieuwe ploeggenoot van Lewis Hamilton wordt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl