Pierre Bokma en Rifka Lodeizen spelen de hoofdrol in de film van Paula van der Oest
NOS NieuwsAangepast

Tonio en Elle niet genomineerd voor Oscar

De Nederlandse film Tonio van Paula van der Oest en de thriller Elle van Paul Verhoeven zijn niet genomineerd voor een Oscar. De organisatie van de Oscars heeft de shortlist bekendgemaakt van films die genomineerd zijn voor een Oscar in de categorie beste niet-Engelstalige film. Daarop staan negen films, maar Tonio en Elle staan niet in het rijtje.

De Nederlandse selectiecommissie met leden uit de filmwereld koos Tonio uit elf inzendingen. De speelfilm is gebaseerd op het gelijknamige boek van A.F.Th. van der Heijden en gaat over zijn 21-jarige zoon Tonio, die na een avondje uit met zijn vrienden om het leven komt als hij wordt geschept door een auto.

Frankrijk stuurde de speelfilm Elle van regisseur Paul Verhoeven in. De film gaat over Michelle, een zakenvrouw die wraak wil nemen op haar verkrachter. De rol van Michelle wordt gespeeld door de Franse actrice Isabelle Huppert.

Het oorlogsdrama Land of Mine over een groep jonge Duitse militairen die na de Tweede Wereldoorlog mijnen langs de Deense kust moest ruimen, staat wel op de shortlist voor de Oscars. De film van de Deense regisseur Martin Zandvliet won in maart de publieksprijs op het International Filmfestival Rotterdam.

Deze week werd bekend dat Elle wel is genomineerd voor een Golden Globe, in de categorie beste buitenlandse film. Ook Huppert maakt kans op een Golden Globe als beste actrice in een dramafilm.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl