Ex-NS-topman Timo Huges
NOS Nieuws

Dijsselbloem hoeft niet te getuigen in NS-fraudezaak

Minister Dijsselbloem wordt niet opgeroepen als getuige in de fraudezaak over de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch besloten.

De advocaat van een van de verdachten, oud-topman Timo Huges van NS, had hierom gevraagd. Volgens hem heeft Dijsselbloem er bij het OM op aangedrongen om Huges te vervolgen. Ook zou de minister NS onder druk hebben gezet om de concessie in Limburg binnen te halen. Volgens de rechtbank is hier niets van gebleken.

De zaak draait om het openbaar vervoer in Limburg. NS-dochter Abellio won aanvankelijk de aanbesteding van de concurrenten Veolia en Arriva. Later bleek dat de NS-dochter René de Beer had ingehuurd, de oud-directeur van concurrent Veolia. De Beer zou bedrijfsgeheimen van zijn oude werkgever hebben doorgespeeld.

Toen dat eenmaal bekend was ging het contract met Abellio niet door en ging de concessie voor het openbaar vervoer in Limburg uiteindelijk naar Arriva. De fraude kostte NS-topman Huges zijn baan. Bovendien wordt hij nu samen met zes anderen en NS vervolgd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl