Het hoofdkantoor van verzekeraar Achmea
NOS NieuwsAangepast

Achmea wil 2000 banen schrappen

Achmea wil de komende drie jaar zo'n 2000 banen schrappen. Dat schrijft de verzekeraar in een memo. Volgens Willem van Duin, voorzitter van de raad van bestuur, is het bedrijf niet winstgevend genoeg meer en moet er flink worden ingegrepen.

"De verzekeringssector, en daarmee Achmea, staat voor grote uitdagingen en de toekomstbestendigheid staat onder druk", schrijft Van Duin. "Een verdere daling van onze kosten en het aantal arbeidsplaatsen is onvermijdelijk." Daarom zal het bedrijf voor 200 miljoen euro in de kosten snijden, onder meer dus door de ontslagronde.

Achmea is de grootste verzekeraar van Nederland. Eind 2015 werkten er nog ruim 15.000 mensen bij het bedrijf. In de eerste helft van vorig jaar maakte het bedrijf nog 272 miljoen euro nettowinst, maar tijdens dezelfde periode dit jaar leed het een verlies van 24 miljoen.

Opeenstapeling

Achmea wil de reorganisatie tussen 2017 en 2020 doorvoeren. Overigens zegt het dat het aantal banen dat zal verdwijnen nog niet helemaal vastligt. Het bedrijf onderhandelt nog met de vakbonden over arbeidsvoorwaarden, pensioenen en een sociaal plan.

De directie en het hogere management van de verzekeraar werden op 29 november al van de plannen op de hoogte gebracht.

Het huidige plan volgt op een eerdere grote ontslagronde bij Achmea. Eind 2013 maakte de verzekeraar al bekend dat er tot en met dit jaar 4000 banen zouden verdwijnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl