Verhoeven (l) en Hari in gevecht in Oberhausen
NOS NieuwsAangepast

Kickboksfans zien uit naar rematch: je zag toch die dikke arm!

Vooraf werd het 'het gevecht van de eeuw genoemd', maar of het dat ook was? Gisteravond zagen 774.000 tv-kijkers hoe kickbokser Badr Hari in de tweede ronde opgaf en de winst liet aan Rico Verhoeven. Een gebroken arm bij Hari maakte een langer gevecht onmogelijk.

Samenvatting Rico Verhoeven vs Badr Hari

Fans van Verhoeven waren door het dolle heen na de winst van hun held. Dat hij Hari niet knock-out had geslagen maar 'alleen' had gewonnen door de gebroken arm, vonden veel supporters niet belangrijk.

Maar om nou te zeggen dat de Badr-fans in zak en as zitten... Zo plaatste de Nederlands-Marokkaanse schrijver Salaheddine Benchikhi meteen na de wedstrijd een filmpje op YouTube om aanhangers van Hari een hart onder de riem te steken. "Je zag toch die dikke arm van Badr! Mensen, we gaan gewoon maandag aan het werk, met Marokkaanse trots!"

Het filmpje is zestien uur na de wedstrijd zo'n 26.000 keer bekeken en wordt ook op Facebook veel gedeeld, met name onder Marokkaanse Nederlanders. Mede vanwege zijn Marokkaanse achtergrond heeft Hari in die gemeenschap veel fans.

Maar 'bad guy' Badr Hari heeft vanwege geweldsincidenten ook vijanden, anders dan 'good guy' Rico Verhoeven. Schrijver Leon Verdonschot, zelf kickbokser, verwoordde het gisteren zo: "Hari bevestigt eigenlijk alle vooroordelen die mensen hebben over de sport. Rico is de verpersoonlijking van wat de sport voor veel mensen echt betekent, voor de mensen die elke ochtend staan te trainen."

Rematch

Na het teleurstellende einde van de wedstrijd gisteravond focussen de diehard-fans zich nu al op de rematch. Die komt er vrijwel zeker, want Hari en Verhoeven gingen gisteravond meteen akkoord met een herhaling van het duel. Misschien wordt dat dan écht het gevecht van de eeuw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl