NOS NieuwsAangepast

Militante Koerden TAK claimen verantwoordelijkheid aanslag Istanbul

De dubbele bomaanslag gisteravond in Istanbul, waarbij 38 mensen om het leven kwamen en 155 anderen gewond raakten, is opgeëist door de militante Koerdische beweging TAK.

Bij de aanslagen kwamen twee leden van TAK om, schrijft de afsplitsingsbeweging van de Koerdische PKK op zijn website. Met zijn acties wil de groep niet het volk raken maar de Turkse veiligheidstroepen. TAK pleegde eerder aanslagen in Istanbul en Ankara.

De Turkse premier Yildirim ging er eerder van uit dat de PKK verantwoordelijk was voor de aanslag. "Het wordt nog onderzocht, maar dit is vrijwel zeker het werk van de PKK", zei Yildirim. Er zijn dertien mensen opgepakt.

Beveiligingsbeelden explosies Istanbul

Politie doelwit

Gisteravond ontplofte een autobom in de buurt van het stadion van de voetbalclub Besiktas. Kort daarop blies een zelfmoordterrorist zich op. Het doelwit was waarschijnlijk een bus van de oproerpolitie. De meeste doden, 30, zijn agenten.

Het bloedbad deed zich enkele uren na een thuiswedstrijd van Besiktas voor. De supporters hadden het stadion al verlaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl