Job Cohen
NOS NieuwsAangepast

Job Cohen pleit voor fusie PvdA, SP en GroenLinks

PvdA-coryfee Job Cohen zou het "mooi" vinden als zijn partij op termijn fuseert met de SP en GroenLinks om de sociaal-democratie een toekomst te geven. In Met het Oog op Morgen noemt Cohen een fusie als het CDA in de jaren 70 "helemaal geen raar idee".

De vroegere fractievoorzitter en politiek leider van de PvdA zou het in elk geval mooi vinden als er al voor de verkiezingen een akkoord tussen de drie partijen komt waarin ze afspreken elkaar na de verkiezingen "niet los te laten". "Het is verdomd ingewikkeld, maar ik zou het wel mooi vinden."

"Ik vind het erg belangrijk dat we weer een regering krijgen met een sociaal gezicht", zei Cohen. Hij hoopt dat PvdA, SP en GroenLinks elkaar niet te veel bevechten maar samenwerken om een sociaal beleid voor elkaar te krijgen. De net afgetreden PvdA-leider Diederik Samsom zocht eerder al toenadering tot GroenLinks. Cohen stuurde Samsom na de uitslag van de verkiezing een sms'je met maar één woord: respect.

Cohen sprak zijn steun uit voor de nieuwe lijsttrekker Lodewijk Asscher. Hij hoopt en verwacht dat Asscher zich de komende tijd zowel richt op de strijd tegen polarisatie door Geert Wilders als op verzet tegen het sociaal-economische beleid van de VVD. "Ik zou het mooi vinden als hij dat allebei zou doen. Dat is iets wat hij kan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl