Volle kerk in Nigeria ingestort, zeker 60 doden

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Veel doden na instorten kerk Nigeria

In de Nigeriaanse stad Uyo zijn zeker zestig kerkgangers omgekomen toen het kerkgebouw tijdens een dienst instortte. Maar mogelijk komt het aantal slachtoffers veel hoger uit: een ziekenhuisdirecteur schat dat ten minste 160 mensen om het leven zijn gekomen. Hij zegt dat de mortuaria overvol liggen.

Bij de dienst waren honderden mensen aanwezig. Het was extra druk omdat een geestelijke tot bisschop zou worden gewijd. De nieuwe bisschop bleef ongedeerd. 

Het is nog niet duidelijk waardoor het kerkgebouw plotseling instortte. De kerk was nog in aanbouw. Bouwvakkers moesten de afgelopen tijd hard werken om het gebouw voor de dienst af te krijgen. De overheid gaat onderzoeken of daarbij de bouwvoorschriften zijn overschreden. 

Het is al de tweede keer in twee jaar tijd dat een kerkgebouw in Nigeria instort. In 2014 kwamen tientallen mensen om het leven toen een kerk instortte in de stad Lagos.    

The Punch Newspapers
@MobilePunch
Church collapses in Akwa Ibom, many feared dead https://t.co/alMLvAFbcb
3 jaar geleden

STER Reclame