Siem de Jong (l) en zijn broer Luuk de Jong
NOS VoetbalAangepast

Siem de Jong over fluitconcert: weet niet of het voor mij was

Toen Siem de Jong zaterdagavond tegen Go Ahead Eagles in het veld kwam, kreeg hij van de PSV-fans een fluitconcert te horen. Enkele minuten later stonden de supporters voor hem op de banken, want hij maakte het beslissende doelpunt (1-0).

Naar eigen zeggen leed hij niet onder het fluitconcert en de invaller twijfelde of het fluiten niet gericht was op de tactische wissel van Cocu.

"Natuurlijk is het nooit leuk, maar we stonden 0-0 tegen Go Ahead. Ze zien misschien liever een aanvaller voor een verdedigende speler. Hij (Phillip Cocu, red.) bracht een middenvelder voor een aanvaller", aldus De Jong, die binnen de lijnen kwam voor Gastón Pereiro.

Bevrijding

Dat het al weken niet vanzelf gaat voor de Eindhovenaren, was ook De Jong niet ontgaan. Zijn doelpunt voelde als een bevrijding. "Go Ahead graaft zich natuurlijk in. Als je de eerste helft zag, dan schoten ze eigenlijk alles weg. We hadden drie punten nodig en ik had misschien wel een goaltje nodig", aldus de Jong.

Volgend weekend keert De Jong voor even terug in de Amsterdam Arena, als hij met PSV op bezoek gaat bij zijn oude club Ajax. "Dan moet het beter, want de tweede helft waren we echt heel slordig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl