Explosie bij stadion Besiktas in Istanbul
NOS NieuwsAangepast

Zeker 38 doden door bomexplosies bij stadion in Istanbul

In Istanbul zijn gisteravond twee bommen ontploft in de buurt van het Besiktas-stadion. Volgens de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Soylu zijn daarbij 38 doden en 155 gewonden gevallen.

Minister Soylu zegt dat het erop lijkt dat het doelwit een bus van de oproerpolitie was. De meeste doden, 30, zijn agenten.

Op een persconferentie zei Soylu dat eerst een autobom op afstand tot ontploffing werd gebracht, en dat 45 seconden later een zelfmoordterrorist zich opblies. Dertien mensen zijn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de aanslag.

President Erdogan verklaarde al eerder in de nacht dat het om een terroristische aanslag gaat. De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist.

Bloedbad

Volgens NOS-correspondent Lucas Waagmeester, die direct na de aanslag bij het stadion was, lagen op de plaats van de explosie lichaamsdelen. Witte helmen van de oproerpolitie lagen verspreid over de grond.

Besiktas speelde gisteravond tegen Bursaspor, maar de wedstrijd was al twee uur afgelopen. De supporters van beide clubs waren op het moment van de explosies al weg bij het stadion.

 • Reuters
  Explosie bij stadion Besiktas in Istanbul
 • Reuters
  Explosie bij stadion Besiktas in Istanbul
 • RTR
  Bij de explosie raakten twintig mensen gewond, onder wie de oproerpolitie
 • RTR
  Beelden van kort na de explosie bij het stadion van Besiktas
 • Reuters
  Explosie bij stadion Besiktas in Istanbul

Besiktas TV was bezig met een uitzending vanuit het stadion toen de bom explodeerde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl