De kandidaten van 50Plus
NOS NieuwsAangepast

Krol waarschuwt ouderen voor nieuwe partijen

50Plus-fractievoorzitter Krol waarschuwt de oudere kiezer voor de nieuwe partijen die van plan zijn om mee te doen aan de verkiezingen van volgend jaar. Op een ledenvergadering van zijn partij zei hij dat 50Plus de enige partij is die al zeven jaar lang in het bijzonder vecht voor de belangen van ouderen.

"Uit alle hoeken en gaten duiken de laatste tijd andere partijen op die u plotseling proberen wijs te maken dat zij vanaf volgend jaar ook uw belangen zouden gaan behartigen. Maar gelooft u mij, het waren meestal die partijen die uw belangen hebben verkwanseld", aldus Krol.

Het is niet de eerste keer dat 50Plus zijn pijlen richt op nieuwe partijen als GeenPeil. Die partij, met mensen achter het Oekraïne-referendum, werd vorige week gepresenteerd, met publicist Dijkgraaf als lijsttrekker. Jan Nagel, voorzitter van 50Plus bracht toen naar buiten dat Dijkgraaf al eerder bij zijn partij solliciteerde.

Twee andere boegbeelden van het referendum, Jan Roos en Thierry Baudet, doen elk onder een andere rechtse politieke vlag mee aan de verkiezingen.

Onbetrouwbare politiek

Partijvoorzitter Nagel haalde in zijn speech uit naar de kersverse lijsttrekker van de PvdA en noemde Asscher een leugenaar. Vooral de toezegging van Asscher om het eigen risico in de zorg terug te brengen tot nul euro irriteert hem.

"Wat een bedriegerij. Wat een onbetrouwbare politiek. De feiten zijn dat het eigen risico in 2011 nog maar 170 euro was en dat door toedoen van PvdA-vicepremier Asscher dit nu meer dan verdubbeld is, namelijk 385 euro", aldus Nagel.

Tijdens het congres werd de kandidatenlijst in een keer aangenomen. Dat zette kwaad bloed bij een twintigtal leden, omdat ze er daardoor niet meer over konden stemmen. "We zijn geen klapvee", riepen ze, toen ze de zaal verlieten.

Zingen van 50plus-lied van Ben Cramer gaat steeds mis

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl