Vrouw mishandeld in metrostation Berlijn

De Duitse politie heeft bewakingsbeelden vrijgegeven waarop te zien is hoe een vrouw zomaar van een trap wordt geschopt door een passant. De beelden zijn al van eind oktober, maar nu pas openbaar gemaakt omdat de dader en zijn begeleiders nog steeds spoorloos zijn.

Op de beelden loopt de vrouw een trap af in een metrostation in Berlijn. Daar wordt ze in haar in haar rug getrapt. Ze valt een paar meter naar beneden, met haar hoofd op de grond. De man is samen met vier andere mannen, maar die kijken niet op of om. De vrouw ligt vervolgens compleet verbaasd beneden aan de trap.

Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan haar verwondingen, maar mocht daarna naar huis.

Verwerpelijke daad

Veel Duitsers reageren met afschuw op de video. "Het was een verwerpelijke daad", zegt een woordvoerder van de politie. "En ook zeer verraderlijk, omdat het slachtoffer volkomen onvoorbereid was en heel hard in de rug geraakt werd."

Ook politici reageren op de beelden. "Jonge mannen worden steeds brutaler en dat is te wijten aan alcohol, drugs en slecht onderwijs", zei SPD-politicus Heinz Buschkowsky. Hij was jarenlang locoburgemeester in de Berlijnse wijk Neukölln en deed vaak gepeperde uitspraken over probleemjongeren.

De politie heeft naar aanleiding van de publicatie een handvol tips binnengekregen.

STER reclame