AFP

Rusland en de Verenigde Staten zijn dicht bij een akkoord over een wapenstilstand in Aleppo. Dat meldt het Russische persbureau Interfax, dat zich baseert op uitspraken van de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken, Sergej Rjabkov. 

Volgens de onderminister hebben de landen de afgelopen dagen intensief onderhandeld. "We zijn er bijna, maar ik waarschuw ervoor dat de verwachtingen niet te hooggespannen moeten zijn", zegt Rjabkov tegen het persbureau.

Veto

Eerder deze week kwam de VN-Veiligheidsraad niet tot een gezamenlijke oproep voor een staakt-het-vuren, omdat Rusland en China het voorstel met een veto blokkeerden. Rusland zei toen dat de opstandelingen zich door een wapenstilstand zouden kunnen hergroeperen en dat het eerst aparte besprekingen met de VS wilde voeren over een bestand.

Gisteren sprak de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry in Duitsland met zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov. Over de inhoud van het gesprek werd niets naar buiten gebracht.

Binnenstad heroverd

Gisteren werd bekend dat ook het laatste deel van de historische binnenstad van Aleppo is heroverd door het Syrische leger. Rebellen hielden het centrum sinds 2012 bezet.

In de wijken waar nog wel wordt gevochten, zitten tienduizenden Syrische burgers klem. Zowel de Syrische regering als het Russische leger, dat de regering steunt, heeft tot nu toe elke oproep tot een wapenstilstand afgewezen.

STER reclame