Reuters
NOS NieuwsAangepast

Oude stadshart Aleppo helemaal heroverd door leger

Het laatste deel van de historische binnenstad van Aleppo dat nog in handen was van opstandelingen, is heroverd door het Syrische leger. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.

Het laatste gebied in de oude stad dat de rebellen onder controle hadden, was het stadsdeel rond de citadel van Aleppo. De opstandelingen trokken zich volgens het Observatorium terug na hevige gevechten met het leger. Voor het grondoffensief van het leger waren er zware bombardementen.

NOS

Het verlies van de oude stad is voor de opstandelingen een nieuwe tegenslag. Ze hadden het stadsdeel in handen sinds 2012. De rebellen worden ook in andere delen van Aleppo steeds verder teruggedrongen.

Correspondent Sander van Hoorn zegt dat het voor de rebellen een onhoudbare situatie dreigt te worden in de enclave die ze nog bezet houden in Oost-Aleppo. Ze worden daar omsingeld door het Syrische leger en de milities die de regering steunen.

Geen wapenstilstand

Het Syrische leger heeft naar eigen zeggen nu driekwart van Oost-Aleppo onder controle, waar eerst de rebellen het stadsdeel beheersten. Het heroveren van de hele stad zou een grote overwinning betekenen voor de Syrische president Bashar al-Assad.

In de wijken waar wordt gevochten, zitten tienduizenden Syrische burgers klem. Zowel de Syrische regering als het Russische leger, dat de regering steunt, heeft tot nu toe elke oproep tot een wapenstilstand afgewezen.

Nachtelijke luchtaanvallen op Aleppo

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl