Wilhelmus Martinus Leonardus Johannes van der Kuijlen, kortweg Willy, zag op 6 december 1946 het levenslicht in Helmond. Vandaag wordt hij 70 jaar. Een mooi moment voor een overzicht van zijn fraaiste treffers. Want scoren was zijn specialiteit. Hij maakte een recordaantal van 311 doelpunten in de eredivisie.

Drie keer voor MVV

Tussen 1964 en 1981 speelde Van der Kuijlen 528 eredivisiewedstrijden voor PSV, waarin hij 308 keer scoorde. In het laatste jaar van zijn loopbaan scoorde hij ook nog drie keer in 17 duels voor MVV. Zijn prijzenkast: drie landstitels, twee KNVB-bekers en één UEFA Cup.

De mooiste goals van Willy van der Kuijlen

Namens PSV was Van der Kuijlen 29 keer trefzeker in 58 Europese duels en in Oranje vond Van der Kuijlen in 22 interlands 7 keer het net. Hij was nooit actief op een groot toernooi en verliet in 1975, samen met clubgenoot Jan van Beveren, na een hoogopgelopen conflict met het 'kamp-Cruijff' het trainingskamp van Oranje in Zeist.  

Clubicoon

Mister PSV wordt Van der Kuijlen genoemd, of 'Skiete Willy'. Na zijn carrière keerde Van der Kuijlen in diverse functies terug bij PSV. Hij werd jeugd-, assistent- en spitsentrainer en later scout. Daarnaast werd hij benoemd tot lid van verdienste. Als clubicoon verwelkomt Van der Kuijlen nieuwe spelers altijd met het overhandigen van het PSV-shirt.  

60 jaar betaald voetbal: Willy van der Kuijlen

STER reclame