Justin Harris in 2014
NOS Nieuws

Levenslang voor Amerikaanse vader die peuter liet sterven in auto

Een levenslange celstraf voor de man in de VS die zijn 2-jarige zoon liet omkomen in een snikhete auto. De rechter spreekt van een "gruwelijke en verschrikkelijke" daad en ging mee in de strafeis van de aanklager.

"Harteloos liep hij weg en liet het kind sterven van de hitte", citeert de BBC de rechter. De 36-jarige Justin Harris liet het kind uren lang in de auto zitten, terwijl het buiten ruim 31 graden was. Het gebeurde twee jaar geleden in de staat Georgia. Zelf hield Harris vol dat het een ongeluk was.

Naaktfoto's

Volgens de aanklager was het juist zijn plan om de peuter te doden. De reden: Harris wilde zijn gezin verlaten vanwege affaires met andere vrouwen. Tijdens de rechtszaak bleek dat hij, terwijl zijn kind opgesloten zat, naaktfoto's had gestuurd naar meerdere vrouwen. Een daarvan was minderjarig.

Voor die misdaad, kindermishandeling en andere aanklachten krijgt Harris nog eens 32 jaar cel opgelegd. Hij heeft geen kans op vervroegde vrijlating.

Harris had voor de dood van zijn zoon op internet opgezocht hoelang het duurt voordat iemand sterft aan oververhitting in een auto. Ook had hij sites bezocht die een kindvrij leven verheerlijken.

'Vergeetachtigheid'

Net als Harris zelf, blijft zijn toenmalige vrouw volhouden dat hij nooit opzettelijk hun zoon pijn zou doen. Volgens zijn advocaat is Harris wel verantwoordelijk voor de dood van het kind, maar was het een tragisch ongeluk als gevolg van vergeetachtigheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl