Peter Bosz ziet dat het goed zit
NOS VoetbalAangepast

Ajax gaat opnieuw spelers sparen in Europa

Ajax-trainer Peter Bosz is opnieuw van plan zijn team om te gooien tijdens een Europese wedstrijd. De Amsterdammers zijn in de Europa League verzekerd van de groepswinst en hoeven daardoor donderdag in het laatste uitduel met Standard Luik niet voluit te gaan.

"We hebben dit seizoen vrijwel continu een dubbel programma gedraaid, ook als je naar onze internationals kijkt tijdens interlandperiodes. Dat ga je dus op een gegeven moment voelen, dus ben je (als speler, red.) blij als je een mini-onderbreking hebt", legt Bosz uit tegen Ajax TV.

Bosz bekijkt de komende dagen zijn opties. "We weten nog niet welke spelers beschikbaar zijn, maar we zullen wel met een aantal spelers gaan rouleren", belooft hij.

Kritiek Celta de Vigo?

Eventuele kritiek van het Spaanse Celta de Vigo, dat samen met Standard nog in de race is om de tweede plaats, wuift Bosz weg. "Ik heb niets met hen te maken, dan hadden ze maar beter hun best moeten doen in de voorgaande duels."

"Maar ik vind dat we er niet slechter van worden als we wedstrijden met andere spelers spelen, wij hebben meerdere goede spelers."

Ajax speelde de vorige groepswedstrijd tegen Panathinaikos eveneens met een aangepast elftal, maar won desondanks het duel met 2-0. De wedstrijd tegen Standard Luik begint donderdag om 21.05 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl