Bobsleeër Bror van der Zijde in de slee van de Zwitserse stuurman Rico Peter in februari 2015
NOS SportAangepast

Nederlandse bob eindigt als laatste bij eerste wereldbeker

De Nederlandse viermansbob is bij de eerste wereldbekerwedstrijd als negentiende en laatste geëindigd. Ivo de Bruin, Rudy Mensink, David Boonpetch en Dennis Veenker gaven over twee runs uiteindelijk 2,28 toe op de Russische ploeg onder leiding van Aleksander Kasjanov.

Toch stond er in het Canadese Whistler wel een Nederlander op het podium. Remmer Bror van der Zijde mocht met de Zwitserse bob van Rico Peter de zilveren medaille op komen halen. Zij waren 0,20 seconde langzamer dan de Russen.

Succesje

Bij de vrouwen was er ook een klein Nederlands succesje. Sanne Dekker werd samen met Christina Hengster uit Oostenrijk tweede in de tweemansbob. Zij waren 0,24 seconde langzamer dan het Canadese duo Humphries/Appiah.

Het bobsleecircus verhuist nu naar de Verenigde Staten. Over twee weken staan daar wereldbekerwedstrijden in Lake Placid op het programma.

Skeleton

Afgelopen vrijdag eindigde Joska le Conte en Kimberley Bos in de achterhoede op de skeleton. Zij eindigden respectievelijk als achttiende en twintigste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl