ANP
NOS SportAangepast

Squashsters worden twaalfde op WK, Egypte pakt titel

De Nederlandse squashsters zijn op het WK voor landenteams op de twaalfde plaats geëindigd. Japan, dat als twaalfde was geplaatst, versloeg het op de elfde plaats ingeschaalde Oranje in Parijs met 2-1.

De landen deden geheel in lijn met die posities op de wereldranglijst weinig voor elkaar onder. Natalie Grinham, de kopvrouw van de Nederlandse ploeg, moest na vier spannende games haar meerdere erkennen in Misaki Kobayashi.

Milou van der Heijden kwam tegen Satomi Watanabe net tekort voor gamewinst. In de slotontmoeting redde Tessa ter Sluis de eer door Risa Sugimoto in vier games op de knieën te dwingen.

Egyptische vrouwen onttronen Engeland

De Egyptische squashdames hebben voor de derde keer de wereldtitel veroverd. In de finale in Parijs was Egypte met 2-1 te sterk voor titelhouder Engeland.

Egypte en Engeland stonden ook in 2006, 2008 en 2012 tegenover elkaar in de finale; de eerste keer won Engeland, de laatste twee keer Egypte.

In Parijs bestond de Egyptische ploeg uit de nummers één, twee en drie van de wereld, maar na de eerste partij stond Engeland op voorsprong. Laura Massaro (de nummer vier op de wereldranglijst verraste Nour El Sherbini (1) met 9-11, 11-5, 11-6, 11-6.

Nouran Gohar en Raneem El Welily stelden daarna orde op zaken door Alison Waters (de mondiale nummer negen) en Sarah-Jane Perry (11) met 3-0 te verslaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl