1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Nieuws

FIOD houdt eigenaar trustkantoor aan

De FIOD heeft de eigenaar van een trustkantoor aangehouden die wordt verdacht van belastingontduiking, valsheid in geschrifte, mensensmokkel, oplichting en witwassen. Hij zou met fraude miljoenen euro's hebben verdiend. Ook zijn echtgenote staat onder verdenking.

In samenwerking met buitenlandse autoriteiten doorzocht de FIOD gisteren veertien plekken in Utrecht, Curaçao, Duitsland en Monaco.

De verdachte heeft een trustkantoor en diverse bedrijven in Nederland. Het geld dat de man van zijn klanten kreeg, werd op zijn rekening gestort. Over die bedragen zou de verdachte tussen 2010 en 2013 geen of te weinig belasting hebben afgedragen.

Witwassen

Het Openbaar Ministerie vermoedt ook dat hij samen met zijn vrouw Russen heeft geholpen om naar Nederland te komen en zich hier te vestigen. De Russen zouden hiervoor duizenden euro's per maand hebben betaald. Het vermoeden is dat de man hen een arbeidscontract aanbood, zodat ze in aanmerking zouden komen voor een verblijfsvergunning. Vermoedelijk waren de arbeidscontracten vals.

De man wordt er ook van verdacht dat hij geld heeft witgewassen bij de aankoop van huizen of bedrijfspanden. Hij heeft mogelijk vier panden betaald met geld dat afkomstig is van misdrijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl