Bedrocan produceert medicinale wiet
NOS NieuwsAangepast

Veel meer Nederlandse medi-wiet naar Duitsland

Nederland gaat fors meer medicinale wiet exporteren naar Duitsland. Het kabinet geeft morgen toestemming om volgend jaar 350 kilo te verkopen aan onze oosterburen. De afgelopen drie jaar ging er in totaal 100 kilo naar Duitsland.

Het bedrijf Bedrocan produceert sinds 2003 in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid cannabis voor medische doeleinden, zoals pijnbestrijding. Het is te koop in Nederlandse apotheken, maar het wordt ook geëxporteerd naar landen als Duitsland, Italië, Canada en Tsjechië.

Extra leveringen

De Duitse regering heeft besloten zelf ook medi-wiet te gaan kweken. De verwachting is dat die aankondiging de vraag enorm zal stimuleren. Daarom heeft Berlijn ons land om extra leveringen gevraagd, zolang de eigen productiecapaciteit nog niet op orde is.

De toestemming voor de export van 350 kilo volgend jaar staat morgen op de agenda van de ministerraad, melden bronnen in Den Haag. In de jaren na 2017 kan het aantal kilo's nog verder oplopen.

De cannabis die Bedrocan kweekt voldoet aan kwaliteitseisen waar producten uit coffeeshops meestal niet aan voldoen. Er zitten geen bestrijdingsmiddelen, zware metalen of schimmels in. Het bedrijf raadt patiënten af de wiet te roken. Er zijn speciale verdampers in de handel om het te inhaleren. Ook is het mogelijk om er thee van te zetten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl