AFP
NOS NieuwsAangepast

Ramptoestel Braziliaans voetbalteam had geen brandstof meer

Het vliegtuig met Braziliaanse voetballers dat gisteren neerstortte in Colombia had geen brandstof meer. Dat blijkt uit een geluidsopname van het gesprek dat de piloot voerde met de verkeerstoren in Medellín. Het gesprek is uitgezonden door Colombiaanse media.

Op de band is te horen dat de gezagvoerder vraagt een noodlanding te mogen maken omdat hij geen brandstof meer heeft. Hij zegt dat alle elektriciteit is uitgevallen. Vlak voordat de opname stopt, zegt de piloot dat hij op een hoogte van 9000 voet (2743 meter) vliegt. Daarna was er al geen mogelijkheid meer om te landen en stortte het toestel neer.

Geen explosie

Slechts zes van de 77 mensen aan boord overleefden het ongeluk. Aan boord waren bijna het hele voetbalteam van de Braziliaanse club Chapecoense en twintig journalisten. Drie voetballers, een journalist en twee bemanningsleden zijn nog in leven.

Gebrek aan brandstof werd al beschouwd als aannemelijke oorzaak van het ongeluk. Daarop duidt ook het feit dat het toestel niet ontplofte en brandde toen het neerstortte.

Het onderzoek naar de oorzaak gaat verder. Britse experts gaan daarbij helpen omdat het om een Brits vliegtuig gaat, een Aerospace 146.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl