ANP
NOS NieuwsAangepast

Verontwaardiging over topsalaris Giel Beelen

Het salaris van dj Giel Beelen gaat volgend jaar omlaag, nu hij niet meer de ochtendshow op NPO 3FM presenteert. Dat zegt BNN-VARA, de omroep die Beelen onder contract heeft, na de ophef die ontstond over een bericht in De Telegraaf.

De krant meldde vanochtend dat Beelen 565.000 euro per jaar verdient en dat dit salaris tot eind 2018 was vastgelegd. Volgens BNN-VARA klopt dat niet. "Bij andere werkzaamheden wordt het salaris zo snel als mogelijk aangepast", zegt de omroep in een verklaring. De omroep wil niet zeggen welk salaris Beelen nu ontvangt en welk bedrag hij volgend jaar krijgt.

Staatssecretaris Dekker van Media zei dat hij zich "in zijn koffie verslikte" toen hij las wat Beelen verdient. "BNN-VARA maakt programma's met ons belastinggeld. Dit soort exorbitante salarissen passen daar niet bij."

Publieke omroep

De radio-dj is volgens de krant één van de topverdieners van de publieke omroep, samen met zijn BNN-VARA collega's Matthijs van Nieuwkerk en Paul de Leeuw, en presentatrice Antoinette Hertsenberg van AVROTROS.

Giel Beelen stopte twee weken geleden met zijn ochtendshow op NPO 3FM. Hij maakt vanaf januari weer een radioprogramma, maar dan alleen op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl