Bert van Oostveen, voormalig directeur van de KNVB
NOS VoetbalAangepast

KNVB nog maanden zonder directeur

De KNVB krijgt voorlopig nog geen opvolger voor de drie maanden geleden vertrokken algemeen directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. Tijdens een algemene vergadering betaald voetbal is dinsdag besloten om de benoeming uit te stellen tot de volgende bijeenkomst van profclubs volgend jaar mei.

De nationale bond wilde eigenlijk Gijs de Jong meteen doorschuiven als opvolger voor Van Oostveen. De oud-competitiemanager is al actief als operationeel directeur. De voorgenomen promotie ging echter niet door omdat veel profclubs het vertrouwen in de raad van commissarissen (rvc) van de KNVB opzegde. En juist de rvc is verantwoordelijk voor de aanstelling van een opvolger van Van Oostveen.

Decossaux blijft interim-directeur

Tijdens de algemene vergadering betaald voetbal zagen de profclubs dinsdag geen aanleiding om De Jong als interim-directeur door te schuiven. Daarom blijft Jean-Paul Decossaux in ieder geval tot de volgende vergadering van mei volgend jaar actief als interim-directeur van de KNVB.

Jean Paul Decossaux

Selectiecommissie

Externe adviseurs als John Jaakke en politicus Niek-Jan van Kesteren lichten op dit moment de structuur van KNVB door. Een selectiecommissie is op zoek naar nieuwe commissarissen voor de bond.

Niet alleen Van Oostveen is namelijk het slachtoffer geworden van een bestuurscrisis van de grootste sportbond van het land. Commissarissen als Johan Lokhorst, Ger Vermeulen, Johan de Kock en Henk Kivits zijn inmiddels ook vertrokken.

Simon Kelder was tot dinsdag de enige commissaris van de KNVB. Hij kreeg gezelschap van Erik Mulder. De voormalig financieel directeur van FC Groningen was al voorgedragen als nieuwe toezichthouder en werd tijdens de algemene vergadering betaald voetbal officieel benoemd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl