EPA

Fifteen Amsterdam, een franchise-vestiging van Jamie Olivers Londense restaurant Fifteen, heeft faillissement aangevraagd. Het restaurant kampt met een grote huurachterstand.

Het restaurant staat bekend om het werk-leer-programma dat de Engelse topchef Oliver bedacht voor kansarme jongeren. Bij Fifteen Amsterdam zijn op dit moment acht leerlingen in opleiding om een loopbaan in de horeca te kunnen starten. Zij worden overgeplaatst naar andere horecabedrijven om alsnog een diploma te halen. Het lot van de 25 medewerkers van het restaurant is nog onzeker.

Coen Alewijnse, medeoprichter van Fifteen Amsterdam, betreurt het faillissement. "Het is heel droevig dat wij niet langer kunnen blijven bestaan op deze locatie maar de hoge huur heeft geresulteerd in een huurachterstand. Er is gesproken met de verhuurder over een huurverlaging maar die onderhandelingen zijn op niets uitgelopen."

Doorstart

Alewijnse zegt graag te willen doorstarten op een andere, goedkopere locatie. Amsterdam heeft de voorkeur, maar het restaurant zou ook in een andere stad voortgezet kunnen worden.

Sommige onderdelen van het bedrijf, waaronder een kookschool en een cateringtak, vallen niet onder het faillissement.

STER reclame