NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 29 november: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! De dag begint koud, met -7 graden. Het kan glad zijn. Later vandaag laat de zon zich veel zien en loopt de temperatuur op tot 3 graden. Vanaf morgen weer wat zachter: het wordt dan 4 graden tot 8 graden.

Wat heb je gemist?

Vliegtuig met Braziliaans voetbalteam neergestort

In Colombia is een vliegtuig neergestort met tientallen mensen aan boord. In het toestel zaten onder anderen de spelers van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense. De club zou overmorgen de finale van de Copa Sudamericana spelen, vergelijkbaar met de Europa League.

Duizenden voetballers benaderd door matchfixers

Uit een wereldwijde enquête blijkt dat 7 procent van de profspelers is benaderd om de uitslag van een wedstrijd te manipuleren. Meer dan de helft van hen krijgt van hun club niet of te laat uitbetaald. Dat maakt ze kwetsbaar voor criminelen die wedstrijden willen manipuleren, blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Manchester.

´Speler die niet tijdig salaris krijgt, is prooi voor matchfixers'

De PVV is de partij die het minst geeft om de rechten van vluchtelingen, zegt Oxfam-Novib. Uit onderzoek van de ontwikkelingshulporganisatie blijkt dat D66, GroenLinks en de ChristenUnie wel goed scoren. De PvdA scoort redelijk. Naast de PVV scoren ook de SP, het CDA en de VVD een onvoldoende.

Verder vandaag...

Is kernreactor nummer 4 in het Oekraïense Tsjernobyl definitief afgedekt met een gigantische sarcofaag. Om 12:00 uur wordt de nieuwe huls onthuld. Die moet ervoor zorgen dat de centrale 30 jaar na de grootste kernramp aller tijden voorgoed wordt afgesloten en er geen straling meer lekt. Het Nederlandse bedrijf Mammoet gaat het gevaarte van 35.000 ton over de reactor schuiven.

Reactor Tsjernobyl wordt afgesloten van de buitenwereld

Verder komt het Openbaar Ministerie met de strafeis tegen douanier Gerrit G.. Hij wordt verdacht van corruptie. Zijn aanhouding vorig jaar bracht een schok teweeg. G. bepaalde in de Rotterdamse haven welke containers werden gecontroleerd en zou tegen een riante vergoeding containers met drugs door hebben gelaten.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl