Mark de J. heeft altijd ontkend dat hij Koen Everink heeft vermoord
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Proftennisser Robin Haase moet getuigen in zaak-Everink

Proftennisser Robin Haase is als getuige opgeroepen in de rechtszaak tegen Mark de J. De J. wordt verdacht van de moord op zakenman Koen Everink en is de vroegere coach van Haase. Vandaag was er een regiezitting voor de rechtbank in Utrecht. Het OM kwam daar ook met nieuw bewijs tegen De J.

Everink werd begin maart dood gevonden in zijn huis in Bilthoven. Hij was doodgestoken. Justitie denkt dat De J. hem heeft vermoord, vanwege een gokschuld die hij had bij de zakenman. Zijn advocaat hoopt dat Haase meer kan vertellen over de gokverslaving van De J.

De advocaat wilde volgens RTV Utrecht meer getuigen horen, onder wie de dochter van Everink. Het OM wees dat verzoek af. "Het gaat voor de dochter om een zeer traumatische ervaring. Ook vanwege haar jonge leeftijd."

Nieuw bewijs

Het Openbaar Ministerie presenteerde ook nieuw bewijs. Zo zou De J. voorafgaand aan de moord een vuurwapen met demper hebben willen regelen. Een getuige heeft dat tegen het OM gezegd. Verder zou een dna-spoor op het mes waarmee Everink werd vermoord naar de verdachte wijzen.

In de maanden voor de dood van Everink heeft De J. op zijn iPad zoektermen gebruikt als 'fatale messteek' en 'plaats hart in lichaam'. Ook heeft hij websites bezocht waarop horloges worden verhandeld, en gezocht op het merk van het horloge van Everink. Eerder werd al bekend dat het peperdure horloge van Everink is teruggevonden bij de zus van De J.

Voorarrest verlengd

De J. ontkent dat hij de moord heeft gepleegd. Hij geeft wel toe dat hij op de dag van de moord bij Everink thuis is geweest. Daarna is hij naar eigen zeggen ontvoerd door vier mannen, die de moord op Everink zouden hebben gepleegd.

De rechtbank heeft bepaald dat De J. vast blijft zitten tot de inhoudelijke behandeling van zijn rechtszaak begint. Volgens de rechter zijn de verdenkingen zo zwaar, dat zijn voorarrest moet worden verlengd. De volgende regiezitting is eind januari.

Advertentie via Ster.nl