De EOD met goederen die in Tilburg in beslag werden genomen
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Tot acht jaar cel geëist tegen drugsbende rond Satudarah-baas

Voor de rechtbank in Breda zijn jarenlange celstraffen geëist tegen leden van een drugsbende die volgens justitie werd geleid door de top van motorclub Satudarah. Tegen Satudarah-president Angelo M. werd vijf jaar cel geëist. De zwaarste eis, van acht jaar, werd uitgesproken tegen de tweede man van Satudarah, die als 'laborant' drugs zou hebben vervaardigd.

In de zaak staan veertien verdachten terecht. Ze zouden een bende vormen die in 2011 werd opgerold bij een grote politieactie in Tilburg en Weert. Daarbij werd in Tilburg onder meer een raketwerper gevonden.

Satudarah-broers

Angelo M. is aangeklaagd voor onder meer het leiden van een criminele organisatie, vuurwapenbezit en witwassen. Verder eist justitie 300.000 euro van hem. Dat bedrag zou M. in de onderwereld hebben verdiend.

Vice-president Björn E. was volgens het OM de belangrijkste schakel in de bende. Volgens politiebronnen stond hij bekend als een 'zeer goede laborant'. Hij reageerde volgens Omroep Brabant verbaasd op de eis van acht jaar.

Leveranciers uit Litouwen

Tijdens het proces stond ook een groep mannen uit Litouwen voor de rechter. Volgens justitie vormden zij een aparte drugsbende, die vanuit Weert werkte. Zij zouden de chemische stoffen hebben geleverd waarmee de Tilburgse bende drugs kon maken. De hoogste strafeis tegen de Litouwers was twee jaar cel.

De verdediging komt overmorgen aan het woord. Op zijn vroegst tegen Kerst wordt een uitspraak verwacht.

Advertentie via Ster.nl