De Belgische koning Filip en koningin Mathilde bij het Nationaal Monument op de Dam tijdens hun driedaags staatsbezoek ANP

Staatsbezoek van Belgisch koningspaar begint met kranslegging

time icon Aangepast

In Amsterdam is het staatsbezoek van de Belgische koning Filip en zijn vrouw Mathilde begonnen met een kranslegging bij het Nationaal Monument op de Dam. 

De twee gingen vervolgens met koning Willem-Alexander en koningin Máxima door naar naar het Koninklijk Paleis op de Dam, om daar het verdrag over een grenscorrectie in Limburg te tekenen. Daardoor wordt Nederland zo'n 10 hectare groter.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nederland ontvangt drie dagen koninklijk bezoek uit België

Vanmiddag zijn de koningsparen doorgereisd naar een Vlaams cultuurhuis in Amsterdam, waar een programma met de drie Belgische gemeenschappen is georganiseerd. Vervolgens gaan Willem-Alexander en Filip naar een conferentie in het Amsterdamse beursgebouw. Hun vrouwen zijn op dat moment bij een bijeenkomst over verstedelijking. Vanavond is er een staatsbanket.

Het staatsbezoek duurt tot en met woensdag. De komende twee dagen brengt het Belgische koningspaar een bezoek aan onder meer het parlement, premier Rutte en ruimtevaartorganisatie ESA in Noordwijk. Ook doen de koningsparen het verbouwde station Utrecht Centraal aan. 

Belgian Royal Palace
@MonarchieBe
#BELNL2016 The three Communities of #Belgium present their cultural project at @brakkegrond in #Amsterdam #Vlaanderen #FWB #Eupen
2 jaar geleden

STER Reclame