De Belgische koning Filip en koningin Mathilde bij het Nationaal Monument op de Dam tijdens hun driedaags staatsbezoek
NOS NieuwsAangepast

Staatsbezoek van Belgisch koningspaar begint met kranslegging

In Amsterdam is het staatsbezoek van de Belgische koning Filip en zijn vrouw Mathilde begonnen met een kranslegging bij het Nationaal Monument op de Dam.

De twee gingen vervolgens met koning Willem-Alexander en koningin Máxima door naar naar het Koninklijk Paleis op de Dam, om daar het verdrag over een grenscorrectie in Limburg te tekenen. Daardoor wordt Nederland zo'n 10 hectare groter.

Nederland ontvangt drie dagen koninklijk bezoek uit België

Vanmiddag zijn de koningsparen doorgereisd naar een Vlaams cultuurhuis in Amsterdam, waar een programma met de drie Belgische gemeenschappen is georganiseerd. Vervolgens gaan Willem-Alexander en Filip naar een conferentie in het Amsterdamse beursgebouw. Hun vrouwen zijn op dat moment bij een bijeenkomst over verstedelijking. Vanavond is er een staatsbanket.

Het staatsbezoek duurt tot en met woensdag. De komende twee dagen brengt het Belgische koningspaar een bezoek aan onder meer het parlement, premier Rutte en ruimtevaartorganisatie ESA in Noordwijk. Ook doen de koningsparen het verbouwde station Utrecht Centraal aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl