Peter Blangé
NOS VoetbalAangepast

KNVB richt vizier op Blangé

De Nederlandse voetbalbond heeft Peter Blangé op het oog voor de functie van innovatie-/prestatiemanager. De KNVB heeft al een eerste oriënterend gesprek gevoerd met de oud-volleyballer, die deel uitmaakte van het Nederlands team dat in 1996 olympisch goud won. Overigens zou de KNVB naast Blangé ook nog een andere kandidaat achter de hand hebben.

Blangé is na oud-schaatscoach Gerard Kemkers en waterpolo-bondscoach Robin van Galen al de derde vooraanstaande persoonlijkheid van buiten het voetbal die gepolst is voor de nieuwe functie bij de KNVB. Kemkers en Van Galen lieten weten geen interesse te hebben in de functie bij de KNVB.

KNVB richt vizier op Blangé

De 52-jarige Blangé deed met het Nederlands volleybalteam vier keer mee aan de Olympische Spelen. In 1992 pakte hij in Barcelona zilver en in 1996 in Atlanta goud.

Na zijn spelersloopbaan werd Blangé trainer van ORTEC.Nesselande in Rotterdam en van mei 2006 tot december 2010 was hij bondscoach van de Nederlandse volleyballers. Sinds 2011 is hij manager data-analytics en innovatie bij het sportdatabedrijf Ortec Sports.

De nog te benoemen innovatie-/prestatiemanager van de KNVB krijgt op termijn ook de taak van teammanager van het Nederlands elftal. Die functie wordt nu nog bekleed door Hans Jorritsma. Zijn contract loopt op 1 december 2017 af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl