De politie deed een inval bij seksclubYinYang in Roermond
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Inval in seksclub Roermond; onderzoek naar witwassen en mensenhandel

In een grootschalig onderzoek naar witwassen van crimineel geld heeft de politie gisteravond in vijf panden in Limburg invallen gedaan. Op verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie doorzocht ook de Belgische politie een woning in Maaseik.

Het onderzoek richt zich op de betrokkenheid van de Roermondse seksclub YinYang bij omvangrijke witwaspraktijken. 'Criminele' briefjes van 500 euro zouden tussen het gewone kasgeld worden gestopt.

Satudarah

Het criminele geld zou onder meer afkomstig zijn van de motorclub Satudarah; leden daarvan maken vermoedelijk de dienst uit in de seksclub. Satudarah wordt al langer verdacht van criminele praktijken zoals witwassen.

De politie is ook aanwijzingen nagelopen dat in de club vrouwen werken die mogelijk slachtoffer zijn van mensenhandel en die als prostituee worden uitgebuit. Zedenrechercheurs hebben de aanwezige vrouwen daarover gehoord. Ook de honderden bezoekers zijn gesproken, schrijft 1Limburg.

Drugs en wapens

In YinYang is beslag gelegd op de administratie en contant geld. Ook bij de doorzoeking van een hotelboerderij in Melick en vier woningen in Reuver, Brunssum, Roermond en België zijn spullen in beslag genomen.

Het gaat om gebruikershoeveelheden drugs, 40 xtc-pillen en diverse wapens, waaronder traangas, tasers, een stiletto en pepperspray. In een woning ontdekte de politie een hennepkwekerij.

Grootschalig

De politie zette bij de actie 350 mensen in, onder wie tientallen (zeden-)rechercheurs, arrestatieteams en ook de ME. De actie stond onder leiding van drie rechters-commissarissen en vier officieren van justitie.

De eigenaar zegt dat het arrestatieteam een ravage heeft aangericht. Volgens hem is er geen enkel bewijs voor witwaspraktijken of uitbuiting aangetroffen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl