Strategisch adviseur van president-elect Trump Steve Bannon
NOS NieuwsAangepast

Podcast: het beste uit het Oog

De uiterst rechtse Amerikaanse nieuwssite Breitbart wil zich vestigen in Europa. Na het succes van de oud-voorman van de site Steve Bannon, die nu de belangrijkste strategisch adviseur van president-elect Donald Trump is, wil de nieuwssite ook het Breitbart-geluid naar Europa brengen. In Groot-Brittannië bestaat de site al enige tijd. Hoofdredacteur van Jalta Joshua Livestro vertelde over de Europese ambities van Bannon.

De Indonesische hoofdstad Jakarta is in de afgelopen paar jaar ruim een meter naar beneden gezakt. Directeur watermanagement bij Arcade Piet Dircke luidde de noodklok over deze snelle verzakking.

Deze week begon Het Oog met een nieuwe rubriek: Een Leven in Letters. Hoogleraar Hans Renders vertelt hiervoor elke maand over de beste en mooiste biografieën. Renders sprak deze week over de enorme populariteit van het genre.

Ook bekende Nederlandse schrijvers als Adriaan van Dis en Herman Koch leerden ooit op school over de Nederlandse literatuur. Van Dis en Koch vertelden in het kader van de Dag van het Literatuuronderwijs aan Chris Kijne over de boeken die zij als kind lazen.

Over ontwerper Piet Hein Eek verscheen deze week de documentaire Hier komt Piet Hein Eek. De film is tot 4 december te zien op NPOgemist. Herman van der Zandt sprak de ontwerper over zijn toegepaste kunst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl