Trajectcontrole op de A2 bij Utrecht ANP

Trajectcontroles hebben de eerste tien maanden van het jaar al ruim 98 miljoen euro aan boetes opgeleverd. Weggebruikers op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam moesten het meest betalen, blijkt uit antwoorden op Kamervragen.

Volgens De Telegraaf is een recordaantal boetes uitgeschreven. In de eerste acht maanden van het jaar kregen automobilisten al 1,53 miljoen bekeuringen thuisgestuurd. Vorig jaar liepen in de eerste acht maanden 1,23 miljoen weggebruikers via een trajectcontrole tegen de lamp. In 2014 waren dat er nog 1,18 miljoen.

Snelheidsovertreders

Uit de cijfers van januari tot en met oktober van dit jaar blijkt dat de meeste boetes zijn uitgedeeld aan mensen die te snel reden op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht. In de eerste tien maanden van dit jaar werd in beide richtingen op deze route al voor 42 miljoen euro aan bekeuringen uitgedeeld. Het grootste deel daarvan, ruim 26 miljoen euro, kwam voor rekening van automobilisten die in de richting van Amsterdam reden.  

Na de A2 moesten weggebruikers tot nu toe op de A4 bij Leidschendam het vaakst een bekeuring betalen. De overtredingen daar leverden zo'n 20,4 miljoen euro op.

STER reclame